Ebru Şahin Kimdir? Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?


Son olarak ATV ekranlarının sevilen dizisi Destan’ın başrol oyuncuları arasında yer alan Ebru Şahin, genç yaşına rağmen birçok başarıya imza attı. Henüz yeni başlayan sanat kariyeri boyunca şaşırtıcı şekilde pek çok ödülün sahibi oldu. Türkiye’nin yıldızı hızla parlayan kadın oyuncuları arasına girmeyi başaran Ebru Şahin’i biraz daha yakından tanıyalım. Ebru Şahin kimdir ve hangi filmlerde rol almıştır? İşte ayrıntılar…


 

18 Mayıs 1994 tarihinde İstanbul’da doğan Ebru Şahin kariyeri boyunca oyuncu olarak çalıştı. 2017 yılından bu yana etkin bir şekilde sanat camiasının içerisinde yer alan ünlü oyuncu ATV ekranlarında yayınlanan Destan dizisi ile dikkatleri çekmeyi başardı.

 

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan oyuncu ilk olarak 2016 yılında vizyona giren Kan Parası isimli filmde küçük bir rol ile sinema dünyasına adım attı. Üniversiteyi bitirmesinin ardından oyunculuk üzerine çeşitli eğitimler aldı.

 

 

Üniversite yıllarında oyuncu olmayı kafasına koyan Ebru Şahin 2016 yılındaki denemesinin ardından, 2017 yılında vizyona giren Savaşçı isimli dizide rol aldı. Süleyman Çobanoğlu’nun proje tasarımını yaptığı dizide Didem isimli karakteri canlandırdı.

 

2017 – 2018 yılları arasında Star TV ekranlarında yayınlanan İstanbullu Gelin dizisinde canlandırdığı Burcu Selimer karakteri ile ilk defa uzun soluklu bir yapımda yer aldı. 2018 yılında FOX TV’nin uzun soluklu yapımı Yasak Elma’nın oyuncu kadrosuna girdi. Dizide yardımcı karakterlerden birisi olan Hira’yı canlandırdı.

 

 

Ebru Şahin’in ilk defa başrol olarak yer aldığı proje ise 2019 – 2021 yılları arasında 3 sezon boyunca yayınlanan Hercai isimli dizidir. Mia Yapım imzalı dizide Reyyan Şadoğlu karakterini canlandıran Şahin, adını tüm Türkiye’ye tanıtmış oldu. 2019 yılında düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri’nde Reyhan karakteri ile Yılın En İyi Kadın Oyuncusu seçildi.

 

Ebru Şahin, Hercai dizisindeki rolü ile pek çok platformda toplamda 12 defa aday gösterildi ve bunlardan 10 tanesinden ödül ile döndü. Şahin’in Hercai dizisi ile ödül aldığı platformlar arasında Ayaklı Gazete Ödülleri, Nona TV Dizi Ödülleri, Pantene Altın Kelebek Ödülleri, Altın Marka Ödülleri, Mersin Altın Palmiye Ödülleri ve Türkiye Gençlik Ödülleri yer alıyor. Şahin son olarak Destan isimli dizide canlandırdığı Akkız karakteri ile dizi severlerin en sevdiği kadın oyunculardan birisi olmayı başardı.

 

 


11.01.2022