Gibi Dizisinin Yıldızı Feyyaz Yiğit Kimdir?


Gibi dizisiyle büyük bir ün kazanan Feyyaz Yiğit, herkesin merak ettiği isim haline geldi. Başarılı oyunculuk performansı ve kendine has mizahıyla çok sevildi.


 

Gibi dizisiyle büyük bir ün kazanan Feyyaz Yiğit, herkesin merak ettiği isim haline geldi. Başarılı oyunculuk performansı ve kendine has mizahıyla çok sevildi. Gelin ünlü oyuncu Feyyaz Yiğit’i biraz daha yakından tanıyalım. Feyyaz Yiğit kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?

 

1 Ocak 2021 tarihinden bu yana EXXEN platformunda yayınlanan Gibi, oldukça büyük bir başarı yakaladı. Başrolünde yer alan Feyyaz Yiğit, özellikle büyük bir takipçi kazandı. Oyuncu aynı zamanda dizinin senaryosunu Aziz Kedi ile birlikte yazıyor. Başrolünü ise Kıvanç Kılıç ile paylaşıyor. İkinci sezondan itibaren Ahmet Kürşat Öçalan dâhil oldu.

 

gibi feyyaz yiğit

 

Gibi, Yılmaz ve İlkkan adındaki iki arkadaşın bitmek bilmez tartışmalarına odaklanıyor. Durum komedisi, absürt komedi, cringe komedi, kara mizah gibi türleri taşıyor. Özcanlar Yapım Sarayı şirketinin yapım sorumluğunu üstlendiği dizinin yapımcılığını Feyyaz Yiğit ve Barış Ayaztaş üstleniyor. 3 sezondur devam eden dizinin yönetmenliğini Ömer Sinir yapıyor.

 

feyyaz yiğit nereli

 

Feyyaz Yiğit Kimdir?

 

Gibi dizisinde Yılmaz karakterini canlandıran Feyyaz Yiğit, 1 Temmuz 1988 Düzce’de dünyaya geldi. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim eğitimini bitirdi. Lisans eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünde tamamladı. Bir süre reklam ajansında çalıştıktan sonra Okan Bayülgen’in sunduğu Disko Kralı programının içerik ekibine dâhil oldu.

 

2012 senesinde Mynet.com sitesinin başlatmış olduğu içerik platformunda Feyyaz isimli dizisini yayınladı. Bu projenin Türkiye’nin dijital platformda yer alan ilk dizisi olmak gibi bir özelliği var. 2018 yılında yönetmenliğini Ali Atay’ın yaptığı Ölümlü Dünya filminde oyuncu ve senarist olarak yer aldı.

 

feyyaz yiğit filmleri

 

2019 yılında aynı türdeki bir başka yapım olan Cinayet Süsü filminin senaryosunu yazdı ve oynadı. Ali Atay ile gerçekleştirdikleri bu projeler çok sevildi. 2020 yılında Menajerimi Ara dizisine konuk oyuncu olarak katıldı. 2021 yılından bu yana ise Gibi dizisinde senarist, yapımcı ve oyuncu olarak yer alıyor.

 

Feyyaz Yiğit aynı zamanda yazar ve müzisyendir. Olduğu Kadar (2012), Aptal (2013) ve 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum (2015) kitaplarını yayınladı. 2017 yılında Teşekkür Ettim ve Yayından Ayrıldım müzik albümünü paylaştı. Ayrıca Misal (2016) ve Grand Vuslat (2018) olmak üzere iki single çalışması var.

 

 

 


09.11.2022