Hasibe Eren Kimdir? Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?


Hiç kuşkusuz Hasibe Eren Türkiye’nin en sevilen kadın oyuncuları arasında yer alıyor. Neşeli kişiliği, kendine has eğlenceli mizacı ile pek çok dizi ve sinema severin gönlünü fethetmeyi başardı. Yer aldığı her projeye kendinden bir şeyler katan 46 yaşındaki ünlü oyuncu Hasibe Eren’i biraz daha yakından tanıyalım…


 

6 Haziran 1975 yılında Almanya’da doğan Hasibe Özlem Eren, İstanbul Piyasa Araştırmaları Reklamcılık Bölümü ve aynı zamanda Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturgi Bölümü mezunudur. Lisans eğimlerini tamamlamasının ardından ise Koç Üniversitesi İleri Oyunculuk bölümünde yüksek lisans programından mezun oldu.

 

1997 yılında Show TV’de yayınlanan Sıdıka dizisinde canlandırdığı Sıdıka Şaka karakteri ile milyonların sevgisini kazandı. 2000 senesinde TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Şaşıfelek Çıkmazı’nın oyuncu kadrosuna girdi. 2002 – 2004 yılları arasında Aşk Meydan Savaşı, Canım Kocacığım, Kibar Ana, Oyuncak Fabrikası ve Yağmur Zamanı isimli yapımlarda rol aldı.

 

 

2006 – 2009 yılları arasında ATV ekranlarının sevilen dizisi Avrupa Yakası’nın oyuncu kadrosunda ana karakterlerden birisini canlandırdı. Dizide canlandırdığı Makbule Kıral karakteri çok sevildi. 34. Altın Kelebek Ödülleri’nde Makbule karakteri ile En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülünü kazandı.

 

Hasibe Eren, 2009 yılında Nahid Sırrı Örik’ın aynı isimli romanından uyarlanan, yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı Kıskanmak isimli filmde rol aldı. Aynı yıl yönetmenliğini Emre Akay’ın yaptığı Adab-ı Muaşeret filminde oynadı.

 

 

2011 – 2014 yılları arasında yayınlanan Yalan Dünya dizisi ile yeniden Avrupa Yakası dizisinin havası yakalandı. Hasibe Eren 2012 yılında Pazarları Hiç Sevmem, 2015 yılında Kara Bela, 2016 yılında Aile İşi (2016) ve 2017 yılında Türk Malı isimli projelerde yer aldı. 2018 – 2020 yılları arasında yayınlanan Jet Sosyete dizisi ile yeniden aynı yapımda Gülse Birsel ile buluştu.

 

Hasibe Eren son olarak Tufan Taştan’ın yönetmenliğini yaptığı Sen Ben Lenin (2021) isimli filmde rol aldı. Şu sıralar İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda görevli olan Eren, pek çok tiyatro oyununda da yer aldı. Rol aldığı başlıca tiyatro oyunları arasında Arzunun Onda Dokuzu, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Rumuz Goncagül ve Yeditepeli Aşk bulunuyor.

 

 


07.01.2022