Selahattin Paşalı Kimdir, Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?


Selahattin Paşalı, son yıllarda hızlı bir yükseliş yakalayan erkek oyuncular arasında yer alıyor. Selahattin Paşalı kimdir ve hangi dizilerde rol adlı?


 

Selahattin Paşalı, son yıllarda hızlı bir yükseliş yakalayan erkek oyuncular arasında yer alıyor. Kısa sürede pek çok başarıya imza atan Paşalı, herkesin merak ettiği isim haline geldi. Pek çok tartışmanın odağı haline gelen ünlü ismi biraz daha yakından tanıyalım. Selahattin Paşalı kimdir ve hangi dizilerde rol adlı? İşte detaylar…

 

Selahattin Paşalı, yakın zamanda izleyiciyle buluşacak olan Ömer isimli televizyon dizisiyle anılıyor. Oyunculuk geçmişi çok uzun olmamasına rağmen kısa sürede sevilen Paşalı, iyi bir çıkış yakaladı. Bir dönem Aşk 101 dizisindeki rolü ile tartışmaların hedefi haline gelen Paşalı, yolunda tam gaz ilerliyor. Aynı zamanda pek çok ödülün de sahibi oldu.

 

selahattin paşalı nereli

 

Selahattin Paşalı Kimdir?

 

2 Şubat 1990 tarihinde İzmir’de doğan Selahattin Paşalı, 2017 yılından bu yana sanat dünyasının içerisindedir. Eğitim hayatına Bordum’da başlayan Paşalı, lise eğitimini Bahçeşehir Koleji’nde tamamladı. Ardından IBS International Business School’da sanat yönetimi alanında lisans eğitimini tamamladı.

 

İstanbul’da Craft Atölye’de oyunculuk eğitimi alarak sanat dünyasına adım attı. 2022 senesinde Büşra Dilara Tümer ile dünya evine girdi. Çiftin Leyla Pera isimli bir kız çocukları vardır.

 

selahattin paşalı dizileri

 

Selahattin Paşalı Hangi Dizilerde Rol Aldı?

 

Selahattin Paşalı 2017-2018 senelerinde Show TV ekranlarında yayınlanan Kalp Atışı isimli diziyle televizyon dünyasıyla tanıştı. 2018 senesinde Kanal D’nin Bir Umut Yeter isimli dizisinin kadrosuna katıldı. 2019 yılında yine Kanal D’de yayınlanan Leke isimli dizide rol aldı.

 

2020 senesinde Star TV ekranlarında yayınlanan Babil isimli diziyle ilk defa başrol deneyimi yaşadı. Dizide canlandırdığı Hakan Yavuncu karakteriyle çok sevildi. 2020-2021 yılları arasında Netflix ekranlarında yayınlanan Aşk 101 dizisiyle büyük bir ün kazandı. 2022 yılında yine Netflix dizisi olan Pera Palas’ta Gece Yarısı kadrosunda Halit karakterini canlandırdı.

 

Selahattin Paşalı Hangi Filmlerde Rol Aldı?

 

Paşalı sinema dünyasına 2022 yılında vizyona giren Mukavemet isimli filmle adım attı. Aynı yıl vizyona giren Kurak Günler filmi ile büyük bir ses getirdi. Yönetmenliğini Emin Alper’in yaptığı filmde “Emre” isimli karakteri canlandırdı. Filmdeki rolüyle Antalya Film Festivali’nde Ulusal En İyi Erkek Oyuncu, Ankara Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

 

 

 

 


31.12.2022